tirsdag den 13. juni 2017

Derfor burde du holde dig fra filmanmeldelser

Anmelderne må have det let. De får penge for at sige deres mening om specifikke ting. En anmelder kan hade en film som dine venner elsker og folk på nettet har det middelmådigt med. Det kan godt være at de ved noget. Måske ved de endda mere end dig. Men det gør dem ikke bedre til at bedømme om DU ville kunne lide et historisk drama om en undertrygt slavenegerkvinde frem for en ”hjernedød” action-komedie med en 80’erfilmsveteran der for længst skulle have været gået på pension.

Det virker som om at den sidste der skulle have noget sagt, er instruktøren selv. Ville det være så forfærdeligt at få dem der har lavet filmen til selv at anmelde den i ugeavisen? Måske lave anmeldelsen om til et resume skrevet af nogen der faktisk har haft noget med filmen at gøre. Jeg ville da langt hellere høre om filmen fra filmskaberne end fra en pessimistisk person der slet ikke har haft stoffet ind under neglene.


Hvis man forestiller sig at instruktørens film er hans/hendes hjertebarn, så ville det da også virke mystisk hvis en fremmed børnekritiker ville have dig til at læse hans/hendes mening inden du mødte det. Lidt mindre mærkeligt hvis dine venner fortalte deres mening og ret ligegyldigt hvis du så en statistik om barnet på nettet.

Dette barn får seks ud af ti stjerner.Ingen kommentarer:

Send en kommentar