onsdag den 14. januar 2015

Kan du fungere uden telefon?

      I går så jeg et show med Gordon Ramsay, han var ude og handle ind til ”sunde burgere” med en deltager i et supermarked. Da han er rimelig ok kendt, var der selvfølgelig nogle hvis hjerne begyndte at slå kolbøtter. Selvom de fleste mennesker var klippet væk, fokuserede kameraet alligevel på en ærgerligt udseende dame i 30’erne, med colabundsbriller og formegentlig guldkort til Burger King, der hensynsløst bare stod og tog billeder af ham med sin mobile telefon.
      I mit hoved er det en meget provokerende handling. Hun kunne have henvendt sig til ham først, sagt hej, et eller andet høfligt inden hun måske spurgte pænt om hun måtte få et billede sammen med ham… i stedet stod hun bare og behandlede ham som om at han var en søløve i Zoologisk Have. Selvfølgelig har Gordon selv sagt ja til at lave tv, han ved vel godt det indebærer sådan nogle ting, men helt ærligt, så kunne man sgu da godt udvise en form for høflighed. Jeg har set det før i dokumentarer som ”Freakshow” og nogle lidt for pumpede strandvægtløftere på Youtube; Folk står som turister, tager billeder og filmer mennesker der ikke er en del af normen. Det er ti gange mere skuffende at se på, end folk der tager selfies eller billeder af deres mad i offentligheden, der er det da i det mindste kun deres egne grimme hoveder der kommer med på de billederne.

      Generelt burde vi slet ikke have kamera eller alle de ”chatmuligheder” i mobile telefoner. I hvert fald ikke, hvis man ikke kan styre det bare en gang i mellem. Jeg har tit haft svært ved at have en ”dybere” samtale med en ven eller bekendt, fordi at hans telefon brummede eller han lige kedede sig og skulle se om der var sket noget nyt på Facebook siden han tjekkede for 3½ minut siden.
      Jeg kan godt forstå Pyrus, da han sidste år var nede og optræde i vores center og nærmest på grænsen til at bryde sammen af gråd sagde; Husk børn, livet leves i gennem mobiltelefoner.

- Det var BØRN der hellere ville have et billede af Pyrus, så de kunne dele det på deres sociale medier, end rent faktisk at opleve den sangskønne nisses show.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar